dinsdag, juli 22, 2003

(Jean) Cocteau


Jean Cocteau was een grote regisseur. Hij maakte o.a. "La Belle et la Bête" (zie foto), waarin zijn minnaar Jean Marais de hoofrol speelde. Een fantastische film.
Wat heeft dit met de Gentse Feesten te maken? Wel, gisteren besloten Hulla en ik om samen naar de "electronight" in de Cocteau te gaan. Meer informatie over het pre-cocteau-gedeelte vind je dan ook daar. Wel de Cocteau is dus een flikkerfeestzaal zeg maar, waarvan Jean Cocteau zich alleen maar zou omdraaien in zijn graf.
Wat ging er allemaal mis?

  • De muziek: op de affiche stond electro. Behalve "Vive la Fête" en nog wat plaatjes (op één hand te tellen) werd er niks dat enigzins aan electro gelinkt kon worden gedraaid. De DJ (what's in a name) besloot plots om dan maar discostampers te draaien.

  • Het publiek: de gulden middenweg bestaat blijkbaar niet. Enerzijds zagen we enkele "in de Gloria"-types die je verwacht tegen te komen op Chatguy
  • , maar niet op een feestje. Anderzijds waren er een paar nichten die pas uit een potje nichtenconcentraat kwamen en die bij het horen van de vrolijke discodeuntjes spontaan hun calimero-act begonnen te doen.
  • De volledige sfeer zat goed mis trouwens: Hulla en ik stonden maar drie keer op de dansvloer en dat is geen goed teken. Het was echt boring to death.


De flikkerwereld heeft de naam van glitterig te zijn maar wat ik gisteren zag was één grote modderpoel. Het was echt zielig. Het kan natuurlijk aan mij liggen, ik háát het homoghetto namelijk. Maar hoe triest is het niet dat die mensen waarschijnlijk alleen naar dat soort feestjes gaan? In wat een bekrompen wereld leven sommige mensen? Neen, vanavond wordt het weer 10 days off.