woensdag, juli 16, 2003

Paris Plaisirs, Paris Capotes!

Parijs pakt het HIV-probleem erg verfrissend aan, zonder met het vingertje te wijzen. Leuke site met korte en duidelijke info. Kunnen we nog iets van leren.
Dat is één van de redenen waarom ik van Parijs hou: Parijs is progressief. Dat heeft natuurlijk veel te maken met burgemeester Delanoë, maar ik denk ook dat de gemiddelde Parijzenaar vrij ruimdenkend is. Twee zomers terug ontdekte ik langs de Boulevard Sébastopol bijvoorbeeld nog naaldautomaten (je moest wel een jeton van een apotheek hebben denk ik).
Wij staan nog lang niet zo ver. In plaats van condoomautomaten in het Citadelpark te zetten, proberen we nog altijd cruisen te bestrijden en zo verder te marginaliseren. In het vernieuwde Zuidpark zullen de honden zelfs hun eigen "stoeiplaats" krijgen, waarom de flikkers dan niet? Waarom zet men in het Citadelpark gewoon geen waarschuwing voor de preutse medemens in een deel waar men mag cruisen? Zo kunnen de mensen die het niet willen zien mooi langs de cruising-zone lopen. En zo zou er misschien weer volk in het Citadelpark komen. Want nu is iedereen bang dat ze aangerand zullen worden. And you know what? Homo's randen geen hetero's aan, heck, ze doen geen vlieg kwaad as a matter a fact. Dus informeer de mensen, zet condoomautomaten en creëer geen marginaal sfeertje. Laat Parijs een voorbeeld zijn.