woensdag, augustus 20, 2003

De populairste vakantiebestemming van België...


...ligt hier vlakbij. Het was weer druk gisteren aan het commissariaat voor vluchtelingen (ik weet nog steeds de officiële naam niet). Ja, je weet wel, die die onder toezicht van de heer Dewael liever mensen laten verhongeren dan ze in België te laten verblijven. Belgen krijgen een negatief reisadvies voor Afghanistan, maar tegen de Afghanen zeggen we:"Ga maar terug, it's nice and comfy". Bullshit verdomme.
Zo leerde ik onlangs een Marokkaan kennen die ook illegaal in België verbleef (nu niet meer). Hij wou een studentenvisum maar vond geen voogd die 1500 EUR/maand verdiende. Zijn broer verdiende minder en samenleggen met zijn vrouw mocht niet. Uiteindelijk is iemand zo vriendelijk geweest om voogd voor die gast te spelen zodat hij voor een tijdje gerust is. Hij spreekt ondertussen goed Nederlands en wil volgend jaar Germaanse doen aan de unief in Gent. Zijn diploma uit Rabat is immers niet geldig in Europa. Leuk hé.
Ander funny detail is dat hij homo is. Stel dat hij zijn visum niet had gekregen dan had hij 2 keuzes: ofwel terugkeren naar Marokko, ofwel trouwen met het meisje dat zijn ouders al hadden geselecteerd. Outen behoort (helaas voor hem) niet tot de opties. Maar gelukkig voor hem heeft hij dat visum dus wel.
En zo zie je maar, alleen omdat je buiten de EU geboren bent heb je plots veel minder rechten. Zelfs al ben je positief ingesteld en wil je echt iets van je leven maken hier, dan nog zegt België: "Fuck off". Als het al niet "Starve to death is". Chapeau.