vrijdag, september 05, 2003

Let's take over!

Als Disneyfan is het telkens weer slikken als je de beslissingen van de stuiptrekkende-en-doodsreutels-voortbrengende-mediagigant waarneemt. Neem nu de themaparken. Kregen wij in Europa er niet zo lang geleden het lo-fi Walt Disney Studios Park bij (waar je zo na een uur of vier alles tegen pakweg 40 EUR gezien hebt), in Anaheim (CA) kreeg men er "Disney's California Adventure" bij. Een park met als thema Californië, midden Californië zelf! Logisch dat de mensen dan ook niet echt staan aan te schuiven... Het is als een "Disney's America Park" maken bij Parijs... Anyway, wat brengt me bij deze post: GayDays, het onofficiële cashkoetje van Disney. Onofficiëel want terwijl het wel veel geld opbrengt mogen de conservatievere bezoekers van het park vooral Disney niet met flikkers associëren.
Wat is er nu weer zo grappig? Vorig jaar opende men net in dat weekend "A Bug's Land", een kinderattractie. Overal zag je de slogan "California Adventure (DCA) finally has something for kids", en dat terwijl de media eigenlijk verslag aan het uitbrengen waren over de massa's niet-zo-heteroseksuele-medemensjes. Dit jaar hebben ze het echter slimmer aangepakt.
Ik vraag me af wat de GayDay (want het is er maar één in Parijs: 4 oktober) zal geven in Disneyland Resort Parijs. Met een (flikkerende) stad als Parijs naast de deur zou het park er gerust hun slabakkende cijfers wat kunnen mee opkrikken en het zelfs een officieel event maken, gezien Europa toch wat progressiever is dan de VS. Maar neen, voor dat weekend staat alleen de "Princess Parade" gepland. Naast de onofficiële "Queens Parade" die dag natuurlijk...