woensdag, september 03, 2003

Quel ho(rr)(nn)eur!

Er is iets nieuws in blogland: het bloginterview. Trendflikker als ik ben moest ik me natuurlijk ook laten interviewen door Dimi. Grappig is wel dat de vragen die gesteld worden je direct een beeld geven van wat de medebloggers van je denken, wat je beeld is bij je lezers, je o zo belangrijke imago. En een imago kan je in elkaar knutselen, en daar blijk ik (aan de vragen te oordelen) goed in geslaagd te zijn... Gaat dit over mij? Read on, sweeties.

1. Alle technologische snufjes (op één na) worden verboden? Jij Cecil mag beslissen welk speeltje mag blijven bestaan. Wat kies je en waarom?

OK, het ging tussen mijn walkman, mijn gsm en mijn PS2. Gsmpje is belangrijk om contact te houden met vrienden (ik kan me niet voorstellen dat het me ooit gelukt is zonder) en voor de foto's op deze blog. PS2 is vooral belangrijk om te voldoen aan mijn niet te stillen filmhonger. Maar de keuze was toch snel gemaakt: mijn walkman. Wie immers Cecil zegt zegt walkman en omgekeerd. Dat ding is gewoon vergroeid met mijn oren. Al 15 jaar loop ik ermee rond (heb zowat elk mogelijk type versleten) en ik ben het nog altijd niet beu. Het laat je toe om een soundtrack te kiezen bij je eigen film. Het geeft de mogelijkheid om even uit die doffe realiteit te stappen en je in je eigen wereldje te wanen, temidden van de anderen. Ik heb altijd een 30-tal MDs mee zodat ik zeker de juiste muziek voor de juiste mood heb. Als ik in een zielige bui ben zal je dan ook zeker iets depri horen en als ik happy ben kan je me in zeldzame gevallen een dansje (al dan niet met playback/karaoke functionaliteit) zien placeren.
Je ziet het, misschien is het een onbelangrijk iets voor jullie, maar ik kan niet zonder. Ik moet er af en toe eens uit. Muziek verzacht, wat was het weer?

2. Nu Stef Wouters weg is bij het VRT-Nieuws, wil de ruziënde redactie van Bavo Claes het nieuwe sexsymbool maken. Jij mag hem restylen. Wat doe je met Bavo?

OK, eerst en vooral: grijs is wijs. Maar niet dat soort grijs. Kleuren die handel zou ik zo zeggen! (Atari kan je er bij helpen, hij is specialist in die materie).
Vervolgens: designers, designers, designers. De VRT mag immers eens iets nuttigs doen met ons overheidsgeld en daarom stel ik voor om Dirk Bikkembergs (Cecil's all-time favourite, naast Donna en Jean-Paul) het hele zootje (inclusief Sigrid en Martine-ik-draag-nu-de-oude-VRT-overgordijnen) eens te laten restylen. Mots-du-jour zijn: roze zwembroekjes, voetbal,... en persoonlijk had ik voor feestdagen ook wel wat pluimen (Faby zal content zijn), bont (fake don't worry peta) en andere extravaganties (nieuw woord don't worry) gezien.
En als het dan nog niet lukt stel ik voor dat ze het concept van "The Naked News" overnemen.

3. Waar heb je de laatste tijd allemaal over staan opscheppen?

Ok, net eens over nagedacht en het volgende schoot me te binnen: nieuwe GSM, pas gekochte surround-installatie (in de solden geen paniek),... en nog vanalles waarschijnlijk. Probleem is dat ik dat dus niet bewust doe. Ik heb het gewoon niet door. Ik zie het dan ook eerder als "enthousiasme" dan als "opscheppen", want het kan me echt geen flikker schelen wat de ene persoon nu wel heeft en de andere niet. Materie is immers irrelevant in dit leven. Het maakt je kortstondig gelukkig, maar long-time-happiness vind je er niet in. Als er één iets is wat ik geleerd heb is het dat wel. Dat wil echter niet zeggen dat allerlei spulletjes kopen niet leuk zou zijn, maar het is geen doel op zich.

4. Veuve 'n Bourb, Bolli-Stolli of een ander drankje?

Water beste mensen, gewoon water. Ik ben dol op water! Het is lekker, goed voor de lijn,... Maar dan wel goed water: geen prutswater als San Pellegrino of Bru. Ook Spa vind ik niet super. Mijn voorkeur gaat vooral uit naar Apollinaris (The Queen of Table Waters) en Perrier. Het laatste geniet natuurlijk mijn voorkeur wegens het verhoogd hipheidsgehalte.

5. Wat zou je zoal willen beleven in het geliefde Citadelpark en met wie?

Dit zal een heel teleurstellend antwoord worden vrees ik... Ik loop twee maal per dag door dat park en ik zou er nog niet aan denken om daar ook maar iets anders te doen dan er alleen maar te passeren. Ik heb het niet zo gezien op seks op openbare plaatsen, dus daar zal ik jullie misschien teleurstellen? De vraag met wie? Da's nu eens een moeilijke vraag... Soms zegt je hart: "dat is hem", en slaat het in overdrive. Maar algauw slaat de realiteit toe en probeert je brein de boel weer wat onder controle te krijgen. Ik ben er de laatste maanden mee bezig geweest (hart/brein balans) en op dit moment heb ik zoiets van: we zien wel wat komt. Love hurts, een cliché ik weet het. Je vraag ging waarschijnlijk meer over het feit met wie ik seks zou willen, maar ook daar zal ik teleurstellen: ik vind seks geweldig overroepen. Ik bedoel alleen maar: wat is het nut om gewoon met iemand in bed te duiken? Ik heb absoluut niks tegen seks-om-de-seks, maar heb alleen ontdekt dat het niet mijn ding is. Emotioneel laat je het je nogal in een messy state achter en op dat gebied moet ik echt niet veel meer hebben. Ik ben nog zo'n sissy die houdt van personen om wie ze zijn, ik word verliefd op een volledige mens en niet op zijn lijf of zo.
En nu stop ik, 'k heb al veel te veel gezegd ;-).


Ook eens geïnterviewd worden? Laat dan een reactie achter of mail. Dit zijn de regels van het spel:

The Rules.
1. Leave a comment, saying you want to be interviewed.
2. I will respond; I'll ask you five questions.
3. You'll update your website with my five questions, and your five answers.
4. You'll include this explanation.
5. You'll ask other people five questions when they want to be interviewed.