vrijdag, september 12, 2003

RIAA Mafiosi

De RIAA, de knokploeg van de "fab five" (Universal, EMI/Virgin, Sony Music, BMG, Warner), heeft een meisje van 12 uit een achtergestelde buurt in NYC eens flink aangepakt. Het meisje had een p2p-programmaatje gebruikt om muziek te downloaden en de RIAA heeft haar dat betaald gezet. De tactiek bestaat er nu in om snel een minnelijke schrikking te treffen zodat de zaak zo snel mogelijk uit de publiciteit is.
Wel, ik stel voor dat wij ook een tactiek gaan gebruiken: koop geen enkele CD meer van de "fab five". Het internet biedt genoeg mogelijkheden. Indien zij hun machtspositie misbruiken dan kunnen wij dat ook. Want in deze materie heeft de consument enorm veel macht, ze kunnen immers niet al hun potentiële klanten vervolgen. Koop ook vooral geen kopieerbeveiligde CDs meer.
De RIAA wil een sterk signaal geven, wel laat de consumenten dat dan ook doen! En de muziek zal er heus niet van uitsterven, de artiesten ook niet, de corporate zakkenvullers die jaren goed verdiend hebben aan overprijsde cds en nu de wraak van de consument over zich krijgen wél. En zo hoort het.
Demented Forever! Nu ook bij de platenboer!