vrijdag, april 29, 2005

Brussels: you gotta love it!

De BLGP staat weer voor de deur en veel mensen zullen dus weer hun jaarlijkse trip naar Brussel maken.
Het "vreselijke" Brussel, waar je kan werken, eventueel shoppen, maar zeker niet wonen. Want Brussel is vuil, duur en onveilig. En ja, ze spreken er Frans.
Ik woon er nu bijna een jaar en ik kan met klem ontkennen dat Brussel vreselijk is, au contraire, voor jonge mensen is Brussel gewoon on-ge-lo-fe-lijk.
Je hebt er café's, restaurants, clubs, musea, winkels,... waar je in Vlaanderen alleen maar kan van dromen. In Brussel hangt de sfeer van Parijs, maar dan zonder het snobisme dat de Parisiens zo kenmerkt. Brussel leeft ook echt, constant, en nooit is het stil. Wil je echter stilte? Dan pak je de metro en zó sta je middenin een park of een bos.
In Brussel zie je alles en alles is er ook gewoon: blank, zwart, geel, rood,groen (als je naar de beenhouwersstraat bent gaan eten), clochard, arm, rijk, prostitué (m/f), Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Marokkaans, Afrikaans, hetero, homo (actually quite a few :-) ), lesbo, ... en iedereen doet gewoon zijn ding. Iedereen respecteert iedereen. OK, Marokkanen gluren naar blondines, soms word je al eens overvallen, maar dit is een grootstad nietwaar?
Ik hoop dat ik hier eeuwig mag blijven wonen, want Brussel, dat is het echte leven, al wat er voor kwam was maar even oefenen.