donderdag, augustus 18, 2005

GET OUT!

(Belga & de Morgen) Vlaams minister van Brusselse Aangelegenheden Bert Anciaux wil dat het parcours van De Gordel volgend jaar door Brussel loopt. "Op een charmante manier zouden we daarmee duidelijk maken dat het de hoofdstad van Vlaanderen is", zegt Anciaux donderdag in Het Nieuwsblad en Het Volk.

Ik vind eigenlijk dat Vlaanderen maar een andere hoofdstad moet kiezen. Leuven bijvoorbeeld, dat zou perfect passen bij de Vlaamse aard (zie eerdere posts). Of Antwerpen, zo mogelijk nog Vlaamser. Maar blijf van Brussel af! Leer accepteren dat Brussel niet Vlaams is. Ook niet Waals. De Vlaamse mentaliteit en cultuur in Brussel, dat is als pijpen met een condoom, frieten met frietsaus, Disneyland met Bugs Bunny, ijs met vleesjussmaak: het is incompatibel.
Brussel heeft zijn heel eigen mentaliteit. Veel Latijnser dan de Vlaamse. Veeleer Parijs eigenlijk, maar toch nog iets meer laisser-faire en ook wel wat aggressiever. Maar absoluut niet Vlaams.
Dus kom niet telkens af met dat gezever. Want ik verdraag echt geen militante Vlamingen in mijn stad. Dus Bertje, doe het niet, ok?