dinsdag, september 06, 2005

Auschwitz KZ - The Sequel

We hebben een nieuwe manier gevonden om ons van anders-legale mensen af te helpen: we verbranden ze in krotwoningen. De techniek is héél efficiënt en op allerhande vlakken voordelig. Zowel mens als gebouw worden tot as herleid, en we willen toch van beide af, nietwaar?
Toegegeven, de publieke opinie zou zich al eens voorzichtig misprijzend kunnen uitlaten over deze praktijk, maar zolang we geen Europese burgers verbranden (let op: Polen behoort ook tot de EU tegenwoordig), moeten we er niet wakker van liggen.
Het Europese immigratiebeleid is toch prachtig nietwaar? Het werd volgens sommige ministers (Hallo, Pascal, lees je nog altijd mijn blogje?) zelfs in België uitgevonden.
En het is iets waar we fier moeten op zijn. De mensen komen hier toe op Zaventem, we steken ze in kampen en vervolgens mogen ze wat naar de North Gate komen (waar ze wel erg vriendelijk ontvangen worden), kwestie van ze de indruk te geven dat ze eerlijk behandeld worden.
Hun dossier wordt vervolgens behandeld door mensen die maar één ding willen: hun quota van uitgewezen vreemdelingen halen. Want zeg nu zelf, als minister kun je nu toch niet afkomen met het feit dat je dit jaar meer vreemdelingen het land hebt ingelaten dan vorig jaar?
Anyway, de uitwijzing dus. Een mooi papiertje waarop staat dat de persoon in kwestie het grondgebied moet verlaten. Persoon in combi, combi naar metro Rogier, persoon in metrostation, persoon vindt uitgang, combi is al lang weg, persoon in krot. Krot in de fik, persoon weg.
Maar op papier is hij uitgewezen. En we zijn gerust. Nog maar eens...