vrijdag, oktober 14, 2005

Something has changed...

Toen ik de iPod met videomogelijkheden zag, zag ik niks bijzonders. Of toch, ... Apple was terug een "follower" geworden en geen "leader". Ze hebben immers een product gemaakt om te concurreren met de PSP en niet omgekeerd, dat Sony een product gemaakt heeft om Apple te counteren.
Het Apple aanbod is een beetje triestig. OK, je hebt een harde schijf, maar het schermpje is klein, low(er) res, en niet breedbeeld. OK, er zal content via iTunes worden verspreid, maar wees er maar zeker van dat de filmstudio's meer zien in het ondersteunen van UMD, dat veel winstgevender is voor hen.
Anyway, het nieuwe Sony zit niet stil en dat resulteerde gisteren in firmware 2.50 voor de PSP. Zo zijn DRM beveiligde videodownloads nu ook mogelijk en is de Location Free Player toegevoegd.
Location Free is een revolutionair systeem dat je toelaat om overal ter wereld je Audio/Video content te bekijken. Je hebt een kastje nodig dat verbonden wordt met breedband en communiceert via infrarood met je toestellen en that's it. Stel dat je in de VS bent, dan pak je je PSP, je zendt via Wifi en het Internet een signaal naar je TV thuis en die zendt via breedband de TV-uitzending of content naar je PSP. En dit is geen toekomstmuziek.
Het is het Sony waar ik trots op ben.
Are you ready Apple?