woensdag, november 30, 2005

Wij, perverse homo's

De hele poeha rond homoseksuele priesters, de nadruk op het feit dat homo's in België meer aids "krijgen",... Ik vind het allemaal het gedrag van een hypocriete maatschappij.
Want onze maatschappij gaat ervan uit dat een heterosekuele samenleving een gezonde samenleving is. Nu ja, onze maatschappij denkt nog altijd dat een kapitalistische samenleving ook onze redding is, maar daar gaat het nu niet over.
En nochtans, ik denk dat homo's een veel gezondere seksualiteit hebben dan onze hetero-medemensjes. Wij winden er allemaal niet zoveel doekjes om eigenlijk. Seks is seks. Je hebt ook liefde en relaties en dat soort dingen. De drie kunnen ook samen gaan, maar dat moet niet. We hebben samenlevingscontracten, het huwelijk, gewoon samenwonen,... kies maar!
Kortom, we moeten niet in hokjes passen. We zijn op vele vlakken al veel meer "bevrijd" van allerlei dogma's dan onze hetero-vrienden. Wij moeten niet aan al die "standaarden", huisje-tuintje-kindje, voldoen.
En dat is het grote voordeel. Ik ben er immers van overtuigd dat er veel dingen mislopen omdat hetero's in een traditioneel keurslijf worden gegoten. Je bent succesvol als je aan de hetero-norm voldoet.
Het is dan ook frappant dat de hetero's altijd commentaar hebben op de homo's. Wij zijn losbandig, neuken maar wat rond,... en geen wonder dat we HIV opdoen. En dat is fout. We kunnen losbandig zijn en we kunnen erop los neuken, maar dat is onze vrijheid. We kunnen ook vaste relaties hebben. Maar we hoeven niet in het geniep naar de hoeren te lopen. Hoewel we dat ook kunnen, dat geef ik toe. Ik vind het altijd bizar dat bij homoseksuelen condoomgebruik bijvoorbeeld zo goed is ingeburgerd, terwijl dat bij hetero's niet het geval is. En toch worden homo's met de vinger gewezen, wegens "losbandig" gedrag.
Ik denk dat het tijd is dat veel hetero's eens uit hun plastieken realiteit stappen. Ze kunnen ook al eens beginnen met echte verdraagzaamheid. En neen, dat is niet met een jannettevriendje gaan pronken op een feestje en de rest afkeuren. We're not a fashion accessory.
Enfin, onze heterovriendjes kunnen nog veel van ons leren...