dinsdag, maart 14, 2006

BareBrokeback Mountain

Ik zal maar met de deur in huis vallen: een flutfilm. Oké, oké, er zitten jannetten in en cowboys en zo... Jannetten zijn cool en cowboys waren cool ten tijde van Madonna's Music album.
De film is gebaseerd op een flinterdun verhaaltje en veel meer heeft Lee er niet weten van te maken. Om het kort samen te vatten: het ziet er uit als een screensaver van Hotel Sequoia Lodge in Disneyland Resort Paris afgewisseld met de "pre-sex-scenes" uit een gemiddelde BelAmi porno-film. De dialogen zijn kut, en de acteerprestaties vind ik zeer gemiddeld. En zoals ik al zei, er valt in die twee uur eigenlijk niet zoveel te vertellen.
Het is dan ook iets typisch Hollywood: een beetje zoals Philadelphia zelfs. Veel blabla en weinig boem-boem. Het "zie eens hoe ongelukkig homos leven"-ethos zit er ook hier netjes in verwerkt. Geef mij dan maar het ondertussen straatoude "Beautiful Thing", een film die me wel recht in het hart raakte. Met echte gevoelens en een realistische setting, en niet met acteurs die in elk interview staan te roepen dat ze wel degelijk hetero zijn en al vrouwen bezwangerd hebben.
Ik was diep ontgoocheld eigenlijk. Ik woú die film echt goed vinden, maar al wat ik zag was een zeer matig film waarin toevalligerwijs twee janetten de hoofdrol speelden. Pardon, twee hetero's die jannetten speelden.
Next!