vrijdag, april 29, 2005

Brussels: you gotta love it!

De BLGP staat weer voor de deur en veel mensen zullen dus weer hun jaarlijkse trip naar Brussel maken.
Het "vreselijke" Brussel, waar je kan werken, eventueel shoppen, maar zeker niet wonen. Want Brussel is vuil, duur en onveilig. En ja, ze spreken er Frans.
Ik woon er nu bijna een jaar en ik kan met klem ontkennen dat Brussel vreselijk is, au contraire, voor jonge mensen is Brussel gewoon on-ge-lo-fe-lijk.
Je hebt er café's, restaurants, clubs, musea, winkels,... waar je in Vlaanderen alleen maar kan van dromen. In Brussel hangt de sfeer van Parijs, maar dan zonder het snobisme dat de Parisiens zo kenmerkt. Brussel leeft ook echt, constant, en nooit is het stil. Wil je echter stilte? Dan pak je de metro en zó sta je middenin een park of een bos.
In Brussel zie je alles en alles is er ook gewoon: blank, zwart, geel, rood,groen (als je naar de beenhouwersstraat bent gaan eten), clochard, arm, rijk, prostitué (m/f), Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Marokkaans, Afrikaans, hetero, homo (actually quite a few :-) ), lesbo, ... en iedereen doet gewoon zijn ding. Iedereen respecteert iedereen. OK, Marokkanen gluren naar blondines, soms word je al eens overvallen, maar dit is een grootstad nietwaar?
Ik hoop dat ik hier eeuwig mag blijven wonen, want Brussel, dat is het echte leven, al wat er voor kwam was maar even oefenen.

donderdag, april 28, 2005

Prijsvraag

M. uit N. wint de DVD "La Mala Educacion". Volgende DVD die zal worden weggegeven: "Der Untergang".

maandag, april 25, 2005

Jiehaa!

Vanavond is de Fontainas weer open!

woensdag, april 20, 2005

Catholic Church...

... let's forget about it.

vrijdag, april 15, 2005

Something Cool


Aan deze kon ik niet echt weerstaan: 35 CDtjes op één piepklein toestelletje met een supersexy OLED-schermpje. En 50 uur op één lading, 3 uur als je hem 3 minuutjes (!) oplaadt.
IPod Shuffle: eat your heart out!

Notice

Het is niet omdat ik de laatste tijd wat meer blog dat het niet goed met me zou gaan (zoals sommige geruchten de ronde doen).
Allez, je zet toch bijvoorbeeld ook geen ouwe rommel op je blog omdat het niet goed met je gaat? Of wel soms?

donderdag, april 14, 2005

Vraagje

Is er eigenlijk nog een dwazere politicus dan Carl Decaluwé? Het zeepsmoel dat, zo herinner ik mij nog levendig, nét voor de verkiezingen "toevallig" in het Vlaams Parlement aanwezig was toen we er met de middelbare school als kersverse stemgerechtigden op bezoek waren.
Het zeepsmoel dat altijd in het nieuws komt met de grootste onnozelheden eerst.
Carl, wat denk je er nu eigenlijk zelf van?

woensdag, april 13, 2005

De Freddy toch...

Op een officieel diner had Thielemans "champagne voor iedereen" geroepen op het moment dat het overlijden van de paus werd bekend gemaakt. Zijn officiële gasten, de Franse burgemeester van Angoulême en zijn vrouw, verlieten daarop het restaurant.

(Bron: Brusselnieuws)

Paniek!

Zullen onze Vlaamse holebietjes die één keer in het jaar naar Brussel afzakken en verder niets met onze hoofdstad te maken willen hebben een geslaagde Pride beleven dit jaar?
Kans is, dat ze het hele gebeuren niet meer terug vinden, want op de Vismet gaat er alvast niks meer door. Dit jaar centraliseert immers alles zo'n beetje rond de Plattesteen.
Allez, we naderen zo langzaamaan de Grote Markt, nietwaar?

Voor een paar plastic bloemen

CD&V, NVA en VLD, u weet wel the next best thing na het Vlaams Belang, willen opnieuw het vangen van vinken toelaten.
Kijk, als het nu nog was omdat vinken een lekkernij zijn, ik zou zeggen, goh, als er genoeg zijn...
Maar neen hoor, het is gewoon om een bende sadisten op hun wenken te bedienen. De vogeltjes worden immers in het beste geval in een donkere kooi opgesloten en in het slechtste geval de ogen uitgebrand met een gloeiende naald. Ik heb het niet van horen zeggen, onze dwaze buurman (uit het fabuleuze Izegem, nvdr) deed niets liever. En de reden van dit alles? Plastic bloemen, want dat win je er namelijk mee! Jaja, de NVA wil een stukje Vlaamse cultuur in eer houden!
Goed bezig.

dinsdag, april 12, 2005

How the fuck should I know?

Vandaag in op de Standaard-online:

Worden Waalse werklozen strenger gecontroleerd?

Ik heb er eerlijk gezegd geen idee van, gezien ik niet bij de VDAB of de FOREM werk. Vreemd dat toch 85% van de Vlamingen tot nog toe wéét dat Vlamingen strenger worden gecontroleerd.
Suggestie voor morgen:

Heeft Tom Boonen een grote lul?

Ik ben benieuwd...

Happy Birthday!


Happy 13th birthday, Disneyland Resort Paris!
Ik leerde je kennen toen je net één jaar oud was. Je heette nog Euro Disney. Je zat toen al in financiële problemen verwikkeld en vandaag, 12 jaar later is er (behalve je nieuwe naam) niet veel veranderd. Ik hoop dat het vanaf nu beter gaat en dat 13 een geluksgetal mag zijn! We komen in elk geval binnenkort eens kijken hoe het met je is gesteld.

woensdag, april 06, 2005

Mickey denkt aan de katholieke fundamentalistische fans


Only at Disneyland (Anaheim, CA).

maandag, april 04, 2005

Pardon?

Vrijdag zullen ter ere van zijne Heilige Overledenheid de vlaggen halfstok hangen. Ik geloof mijn ogen/oren niet! Scheiding Kerk en Staat dacht ik? Mijn voeten, ja...

He's dead, dead, hahahaha!

Over de doden niets dan goeds? Vergeet het. De oerconservatieve kwast van het Vaticaan is eindelijk dood. Hij dacht het wandelende (nuja,...) uitgangsbord van palliatieve zorgen te worden, maar helaas, dood is dood.
Ik ergerde me mateloos aan al het positieve wat van de oudste muppet ter wereld verspreid werd. OK, hij werd goede vriendjes met die andere "rijke" godsdienst, en dat wordt als "historisch" gezien. Historisch vind ik zijn verbod op voorbehoedsmiddelen, seksisme, verbod op euthanasie, uitspraken over homo's ... enfin de tsjeeven onder ons zullen dit lijstje wel kunnen aanvullen.
Wel fijn, dat we de recente aardbeving in Azië even vergeten (opnieuw 2000 doden) en deze dementerende zak zeg maar vrij podium geven in de journaals.
Ik hoop dat de volgende paus nóg conservatiever wordt, zodat de Kerk nóg meer vervreemdt van de mensen. Dan kunnen we binnen een paar jaar het zaakje opdoeken en het Vaticaan verkopen. De opbrengsten geven we dan wel aan de Derde wereld. Dat is nog iets anders dan zilverpapier inzamelen voor de Kongo.
De katholieke Kerk, may she burn in peace...